version

11/2/2016

Wacom® MobileStudio Pro™ – Frihet att skapa var du än befinner dig

Ny och slimmad mobil arbetsstation med en helt ny rit-upplevelse, kraftfulla verktyg, inklusive en 3D-kamera och möjligheten att köra fullständiga versioner av retuscheringsprogram, vilket ger professionella 2D, 3D och CAD-konstnärer samt designers frihet att arbeta var de än befinner sig. MobileStudio Pro kommer även att finnas i Wacoms monter under Fotomässan (Stockholmmässan, monter B13:18) i Stockholm som äger rum 11-13 november.

 gg

Stockholm, Sverige – 10 November 2016 – Idag lanseras Wacom MobileStudio Pro, en ny serie av lätta, kraftfulla mobila arbetsstationer med Wacoms nya penn-teknik för professionella grafiker och konstnärer på språng. MobileStudio Pro ger friheten att ta med sin studio var som helst och ger oöverträffad känsla samt erbjuder en noggrannhet för full kreativitet, och användare kommer känna glädje av resultaten. Med den nya designade Wacom Pro Pen 2, som erbjuder 4 gånger högre precision och tryckkänslighet än Wacoms tidigare pennor, förbättrad upplösning, ledande grafik, utmärkt färgåtergivning, 3D-kamera och nya innovationer är Wacom MobileStudio Pro det ultimata kreativa verktyget för dagens seriösa 2D-, 3D-, CAD-konstnärer och designers.

 

Wacom har utvecklat en serie av 13,3- och 15,6-tums MobileStudio Pro-datorer för att passa i praktiskt taget alla professionella kreativa behov, både i prestanda och budget (pris från1.599,90 Euro). Det finns sex konfigurationer att välja mellan. Fyra 13,3-tums modeler som kombinerar maximal mobilitet med hög prestanda och färgåtergivning samt två 15,6-tum modeler som ger en större arbetsyta, 4K-upplösning, hög färgprestanda samt överlägsen NVIDIA® Quadro®-grafik. Kombinerad med Windows® 10 ger MobileStudio Pro professionella kreatörer förmåga att köra program som Photoshop och Illustrator samt krävande 3D-program. "Till skillnad från de flesta surfplattor som skapats för massmarknaden, har Wacoms MobileStudio Pro utformats speciellt för behoven hos kreatörer", säger Ed Neumann, Senior Vice President för Wacom Creative Branded Business. "Vår långvariga relation med den professionella kreatören ger möjligt för oss att utveckla en omvälvande lösning för den kreativa marknaden som överträffar kundernas förväntningar och ger den bästa, mest naturliga och exakta kreativa upplevelsen."

 

Ny stylus-teknik

MobileStudio Pro är den första produkt som erbjuder Wacoms senaste penn-teknik. Pro Pen 2 ger 4 gånger högre noggrannhet och tryckkänslighet än tidigare Pro Pen. Wacom fortsätter utvecklingen och fokus på penn-prestanda och att skapa en intuitiv upplevelse som är friflytande, med syfte att överskrida den digitala klyftan. Användarna kommer också att upptäcka en nära laggfri tracking som hjälper användaren att hitta sin kreativa känsla snabbare och bibehålla fokus under längre tidsperioder. "Wacom har revolutionerat penninmatning i över 30 år och introducerade den första tryckkänsliga pennan. Vi kommer fortsätta att ge den ultimata kreativa designupplevelse för våra kunder", säger Neumann. "Vare sig det gäller vackra 2D-illustrationer eller skulptering av en 3D-modell, är vi övertygade om att MobileStudio Pro-användare kommer finna att den nya pennan känns närmare traditionella pennor än någonsin tidigare."

 

3D Ready

Industridesigners , ingenjörer och 3D-modellbyggare kommer att hitta en mängd funktioner i MobileStudio Pro som kommer göra arbetsflödet effektivare och deras produktivitet högre. Modellerna i MobileStudio Pro-serien varierar. Alla är utrustade med kraftfulla Intel®-processorer med olika minnes och lagringskonfigurationer, som sträcker sig från 64GB upp till 512GB. NVIDIA Quadro-grafik på 15,6-tumsmodellen hjälper att snabbare rendera och föra projekten till liv. "NVIDIA Quadro M1000M levererar bra prestanda till datorplattor", säger Serge Palaric, Senior Director of Embedded & OEM för EMEA på NVIDIA. "Tillsammans med Wacom Pro Pen 2 är Wacom MobileStudio Pro den idealiska plattformen för designers, ingenjörer, konstnärer och kreatörer som behöver prestanda i desktop-nivå när de är på språng."

 

Dessutom, för användare som vill 3D-skanna som en start på sitt projekt, är vissa modeller av MobileStudio Pro utrustade med Intel® 3-DRealSense™-kamera. Du kan ta den skannade filen direkt till program som ZBrush® eller Fusion360® och bygga en 3D-modell därifrån.

Förbättrat arbetsflöde

En mängd tidsbesparande funktioner finns för att påskynda det kreativa arbetsflödet inklusive: Express™, Touch Ring och praktiska knappar på pennan som tillåter användare att snabbt och enkelt skapa genvägar. Även den valfria Wacom Link-tekniken gör det möjligt för användare att ansluta MobileStudio Pro till Mac eller PC och använda den som en vanlig Cintiq-display - en bra funktion för Mac-användare som föredrar att arbeta på MacOS i sina ateljéer. "MobileStudio Pro är fantastiskt och ett stort steg framåt från den första Cintiq Companion jag hade", säger Glen Southern av SouthernGFX i London, Storbritannien. "Cinema 4D®, Maya® och ZBrush® känns alla fantastiska att använda på Wacoms senaste mobila arbetsstation. Pennan, skärmen, prestandan och designen är bara helt fantastisk.”

 

Konfigurationer, Priser och tillgänglighet

  • MobileStudio Pro 13: Fyra modeller kommer med en IPS-panel med hög ljusstyrka, 2.5K-upplösning (WQHD) och 96% Adobe RGB-återgivning. Pris beror på SSD-lagringens storlek – 64GB (1.599,90 Euro), 128GB (1.899,90 Euro), 256GB (1.999,90 Euro) och 512GB (2.699,90 Euro).
  • MobileStudio Pro 16: två modeller med ljusstark IPS-panel och 4K-upplösning (UHD) och 94% Adobe RGB. En modell med 256GB SSD-lagring, NVIDIA Quadro M600M med 2GB VRAM (2.599,90 Euro) och en modell med 512GB SSD-lagring, NVIDIA Quadro M1000M med 4GB VRAM (3.199,90 Euro).
  • 3D-kameran är tillgänglig på båda MobileStudio Pro 16 modellerna samt MobilePro 13 modellerna med 512GB lagring.

MobileStudio Pro har nyligen visats upp under Comic Con Stockholm och kommer även att finnas i Wacoms monter under Fotomässan (Stockholmmässan, monter B13:18) i Stockholm som äger rum 11-13 november.

MobileStudio Pro förväntas vara tillgänglig online och hos utvalda återförsäljare i slutet av November.

 

Om Wacom

Wacom är ett globalt företag, grundat 1983 med säte i Japan (Tokyo Stock Exchange: 6727), med dotterbolag och filialkontor runt om i världen för att stödja marknadsföring och distribution i över 150 länder. Wacoms vision är att föra människor och teknik närmare varandra genom naturliga gränssnitt och har gett dem en världsledande position inom tillverkning av digitala ritbord och skärmar samt lösningar för att spara och bearbeta digitala signaturer. De avancerade teknikerna från Wacom har använts för att skapa några av de mest spännande digitala verken inom konst, film, specialeffekter, mode och design runt om i världen. Besök www.wacom.com för mer information.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Jeroen van’t Hoofd / Sabine Mende
Wacom Europe GmbH
Tel: +49 211 38548–306
E:
press@wacom.eu