version

1/8/2019

Wacom introduceert een nieuwe Cintiq voor jonge professionals, studenten en liefhebbers

Nieuwe klasse van creatieve pendisplays op instapniveau met een geoptimaliseerde functionaliteit voor een groeiende groep jonge kunst- en ontwerpstudenten

asd 

Las Vegas, Nevada – 8 januari 2019 – Vandaag, tijdens de Consumer Electronics Show, heeft Wacom een nieuwe klasse creatieve pendisplays aangekondigd. De Wacom Cintiq 16 is een fantastische tool voor digitale schetsen, illustraties en technische tekeningen die het resultaat vormt van de 35 jaar ervaring en knowhow van Wacom in het bouwen van producten die creativiteit natuurlijker en productiever maken. De nieuwe Cintiq is speciaal ontworpen voor jonge creatieve professionals, creatieve liefhebbers, kunststudenten en gepassioneerde hobbyisten die wel de vertrouwde en betrouwbare Wacom ervaring, maar niet elke geavanceerde functie nodig hebben die beschikbaar is in de Cintiq Pro-productlijn. De Cintiq biedt tevens een aantrekkelijke optie voor bestaande gebruikers van creatieve pentablets die willen upgraden of jonge creatieve professionals die er voor het eerst achter willen komen hoe de Wacom-pen aanvoelt op het scherm. Het nieuwe model heeft een adviesprijs van € 599,90 EUR en zal naar verwachting eind januari in de winkel liggen.

* Alle prijzen in EUR en GBP inclusief btw. Prijzen kunnen afwijken bij bepaalde retailers

“De digitale pen- en displayproducten van Wacom zijn uitgegroeid tot onmisbare hulpmiddelen voor de creatieve professional. Nu stellen we diezelfde pentechnologie, kwaliteit en knowhow ter beschikking aan gebruikers die voorheen wel geïnteresseerd waren maar zich het volledige scala aan professionele functies van Wacom misschien niet konden veroorloven, omdat zij zich nog aan het begin van hun carrière bevonden", aldus Faik Karaoglu, Executive Vice President van de Creative Business Unit van Wacom. "Wij denken dat dit de perfecte oplossing vormt voor jonge creatieve professionals maar ook voor studenten, technisch tekenaars in architectuur, planning, industrieel ontwerp of engineering en zelfs gevestigde creatieve professionals die een tweede apparaat willen voor hun thuiskantoor of studio."

De Cintiq 16 wordt geleverd met Wacom's Pro Pen 2-technologie en biedt professionele pentechnologie voor een instapprijs. Het apparaat biedt 8192 niveaus van drukgevoeligheid en hellingrespons voor ongeëvenaarde precisie en nauwkeurigheid. De EMR-technologie (Elektromagnetische resonantiemethode) van Wacom heeft geen batterij in de pen nodig en hoeft nooit te worden opgeladen. Het 1920 x 1080 Full-HD beeldscherm biedt 72 procent NTSC-kleuren, is gemaakt van gehard en ontspiegeld veiligheidsglas en heeft een natuurlijke uitstraling die aanvoelt als papier. De Cintiq 16 beschikt over een aantrekkelijk maar compact ontwerp, waardoor het gemakkelijk is om de Cintiq te integreren in een werkruimte, met een unieke 3-in-1-kabelverbinding die voor een minimum aan kabels zorgt. De nieuwe Cintiq is perfect voor gebruikers die hun ruimte willen aanpassen met geavanceerde digitale pen- en displaytools.

Met de introductie van de Cintiq in 2001 was Wacom het eerste bedrijf dat een creatieve pendisplay op de markt bracht. Deze worden gebruikt voor de creatie van vrijwel elke animatiefilm, gameontwikkeling en industrieel ontwerp. Met een Wacom Cintiq of Cintiq Pro wordt perfect het werken met traditionele media nagebootst. Geen ander product doet dit beter. Het is natuurlijk en intuïtief, versnelt de productie en maakt onmiddellijke samenwerking mogelijk. De Cintiq 16, die perfect is voor illustratie, grafisch ontwerp, het bijwerken van foto’s en lay-out ontwerp, is relevant voor zowel creatieve enthousiastelingen als jonge, opkomende professionals. De Cintiq-lijn, die compatibel is met zowel pc als Mac, werkt met honderden drukgevoelige toepassingen van bedrijven zoals Adobe, Autodesk, Pixologic, Celsys, Corel en The Foundry.

Over Wacom
Wacom, opgericht in 1983, is een mondiaal bedrijf met zetel in Japan (Tokyo Stock Exchange 6727) en dochterondernemingen en filialen over de hele wereld, waarmee de marketing en distributie in meer dan 150 landen wordt verzorgd. Door de visie om mens en technologie dichter bij elkaar te brengen door middel van natuurlijke interface-technologie is Wacom wereldleider geworden op het gebied van interactieve pentablets en displays alsmede van digitale stylussen en oplossingen voor het opslaan en bewerken van digitale handtekeningen. De geavanceerde technologie van Wacom's intuïtieve invoerapparaten wordt gebruikt om de meest opwindende digitale kunst, films, special effects, fashion en designs te maken en is voor zakelijke en particuliere gebruikers de ultieme manier om uitdrukking te geven aan hun persoonlijkheid.

Voor meer informatie over de producten van Wacom Europe zie ook www.wacom.com