version

3/6/2018

Wacom introduces new Intuos pen tablet to “Get Creative”

Combinatie van technisch en ergonomisch verbeterde pentablet en creatieve software zorgt voor vliegende start binnen de digitale kunst

 int

Tokio, Japan – 6 maart 2018 – Wacom heeft vandaag de lancering van de nieuwe editie van zijn Intuos pentablet bekendgemaakt. De pentablet is voorzien van een flinke upgrade voor creatieve nieuwkomers en enthousiastelingen. Uitgerust  met software naar keuze (tekenen, schilderen en beeldbewerking), kan iedereen direct met de Intuos tablet  aan de slag. Gebruikers kunnenprofiteren van een natuurlijke penervaring, verbeterde nauwkeurigheid en grotere online navigatiecapaciteit. Ambitieuze strip- en mangafans, amateurschilders en -fotografen hoeven alleen de desgewenste software te downloaden om vliegend van start te kunnen gaan.  

 

“Wacom staat bekend om zijn state-of-the-art technologie en complete oplossingen voor zijn klanten,” aldus Faik Karaoglu, Executive Vice President van de Creative Business Unit van Wacom. “We beseffen dat een goede start alleen mogelijk is met de juiste combinatie van hard- en software. Daarom hebben we toonaangevende softwarepartners uitgenodigd om bij te dragen aan onze innovatieve pentablet. We zijn ervan overtuigd dat onze klanten enthousiast zullen zijn over de nieuwe Intuos met zijn geavanceerde technologie en software-opties.”

 

Na aanschaf van de nieuwe Wacom Intuos kunnen de gebruikers creatieve software downloaden, waaronder Corel® Painter® Essentials™ 6 voor design en illustraties, CELSYS CLIP STUDIO PAINT PRO voor strips en manga en Corel® AfterShot™ 3 voor foto-bewerking. Wacom, Corel, en Celsys bieden verschillende video-tutorials aan , waardoor je als gebruiker op gang wordt geholpen.  

 

Voor ieder creatief individu is er een geschikte variant van de nieuwe Intuos beschikbaar. Zo beschikken bepaalde uitvoeringen over Bluetooth en is de tablet leverbaar in drie kleuren. Daarnaast is er de optie voor een klein of medium formaat, die beide beschikken over dezelfde actieve zone. De kleinste uitvoering is lichter en heeft een kleiner scherm. Ook nieuw zijn het vakje voor de pen, vier expresskeys, een LED-indicator en een 60% langere batterijlevensduur bij de modellen met Bluetooth.

 

De pen biedt een drukgevoeligheid van maar liefst 4.096 niveaus, en is gebaseerd op de Wacom EMR-technologie, waardoor er geen batterij meer nodig is. Daarnaast is de vormgeving  ergonomisch met een softtouch-zone. Daarnaastis de pen voorzien van een geïntegreerd compartiment voor de penpunten en een penpuntverwijderaar.

 

Configuratie, prijzen en beschikbaarheid
De tablets van de nieuwe Intuos-lijn zijn verkrijgbaar in klein en mediumformaat en bieden de volgende kenmerken en functies:

 

Wacom Intuos Small

Bluetooth

  • U kunt twee van de drie software-opties downloaden:  Corel® Painter® Essentials™ 6, Corel® AfterShot™ 3 of CELSYS CLIP STUDIO PAINT PRO (in China: UDM PAINT PRO)
  • Kleur: zwart, pistachegroen of roze (in geselecteerde regio's)
  • Prijs: €99,90 EUR

 

Zonder Bluetooth

  • U kunt een van de twee software-opties downloaden: Corel® Painter® Essentials™ 6 of Corel® AfterShot™ 3
  • Kleur: zwart
  • Prijs: €79,90 EUR

 

Wacom Intuos Medium
Bluetooth

  • Software: Bij aanschaf kunnen alle drie de software-opties gedownload worden:  Corel® Painter® Essentials™ 6, Corel® AfterShot™ 3 en CELSYS CLIP STUDIO PAINT PRO (in China: UDM PAINT PRO)
  • Kleur: zwart, pistachegroen of roze (in geselecteerde regio's)
  • Prijs: €199,90 EUR

*Alle prijzen in EUR zijn inclusief BTW

 

Wacom Intuos is nu verkrijgbaar via de online store

 

Over Wacom

Wacom, opgericht in 1983, is een wereldwijde onderneming die gevestigd is in Japan (Tokyo Stock Exchange: 6727), met dochterondernemingen en partnervestigingen in meer dan 150 landen over de hele wereld ter ondersteuning van de marketing en distributie. Het is Wacoms visie om mens en technologie dichter bij elkaar te brengen via een natuurlijke interface. De onderneming is uitgegroeid tot 's werelds grootste fabrikant van interactieve pentablets en -displays evenals digitale stylussen en oplossingen voor opslag en verwerking van digitale handtekeningen. De geavanceerde technologie van Wacoms intuïtieve invoerapparaten is wereldwijd gebruikt om een aantal van de spannendste digitale kunstwerken, films, speciale effecten en modeontwerpen te creëren. De technologie vormt voor zakelijke gebruikers en consumenten de interfacetechnologie waarmee zij hun persoonlijkheid kunnen uitdrukken. Bezoek www.wacom.com voor meer informatie.