version

2/27/2018

Wacom introduceert de Cintiq Pro 24-inch pendisplay

Wacom breidt zijn Cintiq Pro-lijn uit met een nieuwe krachtige display van middelgroot formaat voor de allernieuwste geavanceerde creatieve en designapplicaties met onder meer augmented en virtual reality. De Cintiq Pro-serie biedt nu verschillende maten die aansluiten op de unieke workflow en configuratiebehoeften van creatieve professionals.

k 

Tokio, Japan – 27 februari 2018 – Wacom heeft vandaag de Wacom Cintiq Pro 24 pendisplay aangekondigd waarmee het zijn Cintiq Pro high-definition assortiment voor creatieve professionals uitbreidt. Het grotere digitale beeldscherm is een antwoord op het snelgroeiende aanbod aan creatieve applicaties en programma's. De nieuwe 24-inch Cintiq Pro pendisplay is een aanvulling op de al eerder uitgebrachte 13 en 16-inch modellen. Zo bestaat er nu een compleet aanbod van verschillende formaten voor elke behoefte en soort werkplek. De uitvoering met pen en touch display komt in mei uit. Het al eerder aangekondigde 32 inch-model wordt later dit jaar verwacht.

 

Performance om te zien en te voelen

De 4K display en de kleurprestaties (98% Adobe RGB) met een miljard kleuren, zorgen voor een buitengewoon realistische visuele ervaring. De ervaring van de pen op het scherm is eveneens verbeterd. De display combineert de nieuwe Pro Pen 2-technologie (verbeterde drukgevoeligheid met 8.192 levels) met het geëtste glasoppervlak, gereduceerd parallax-effect dankzij optical bonding en een latentie van praktisch nul. Deze combinatie biedt volledige controle en een natuurlijke ervaring van de pen op het scherm.

“We beseffen dat professionele kunstenaars en ontwerpers geconfronteerd worden met steeds meer en hogere eisen op het gebied van rekenkracht en displays. Zeker nu zij steeds meer gebruik gaan maken van nieuwe technologieën zoals augmented, virtual reality en 3D. Dat past niet allemaal op 1 formaat,” aldus Faik Karaoglu, Executive Vice President van de Creative Business Unit van Wacom. “Iedereen werkt op zijn eigen manier, en we zijn dan ook heel blij dat we creative professionals nu grotere digitale werkvlakken kunnen bieden met meer ruimte voor de pen.”

 

Transformatie van de workflow

Dankzij de Wacom Cintiq Engine Pro – die vandaag eveneens werd aangekondigd ) – kan er een Windows 10-computermodule (met de nieuwe NVIDIA ® Quadro ® P3200 high performance grafische kaart) in de achterzijde van de Cintiq Pro 24-display worden geschoven. Creatieve professionals kunnen hun Cintiq Pro 24 dus eenvoudig transformeren tot een extra krachtige werkplek die de meest geavanceerde applicaties en workflows ondersteunt inclusief 3D, animaties, augmented en virtual reality.

 

Verkrijgbaarheid

De Cintiq Pro 24 pendisplay modellen zijn vanaf maart verkrijgbaar in de V.S., Japan en geselecteerde Europese landen; bezoek voor meer informatie onze e-store via Wacom.com. Prijzen van € 2,149.90 tot €2,699.90. The Pen & Touch versie van de Cintiq Pro 24 komt in mei 2018 uit. Het eveneens aangekondigde Cintiq Pro 32-inch model is vanwege onvoorziene ontwikkelingen bij de toelevering verschoven naar later in 2018.

 

Over Wacom

Wacom, opgericht in 1983, is een wereldwijde onderneming die gevestigd is in Japan (Tokyo Stock Exchange: 6727), met dochterondernemingen en partnervestigingen in meer dan 150 landen over de hele wereld ter ondersteuning van de marketing en distributie. Het is Wacoms visie om mens en technologie dichter bij elkaar te brengen via een natuurlijke interface. De onderneming is uitgegroeid tot 's werelds grootste fabrikant van interactieve pentablets en -displays evenals digitale stylussen en oplossingen voor opslag en verwerking van digitale handtekeningen. De geavanceerde technologie van Wacoms intuïtieve invoerapparaten is wereldwijd gebruikt om een aantal van de spannendste digitale kunstwerken, films, speciale effecten en modeontwerpen te creëren. De technologie vormt voor zakelijke gebruikers en consumenten de interfacetechnologie waarmee zij hun persoonlijkheid kunnen uitdrukken. Bezoek www.wacom.com voor meer informatie.